De nieuwe generatie Ecodan lucht-water-warmtepompen biedt voor ieder project een passende oplossing. of het nu gaat om een monovalent systeem voor een nieuwbouw-woning, een hybride installatie voor een renovatieproject of een cascadeopstelling voor een woningcomplex. de mogelijkheden zijn eindeloos.

Ecodan Monovalent

Het monovalente Ecodan-systeem maakt als energieopwekker uitsluitend gebruik van de warmtepomp. dit type systeem kan het hele jaar door voldoende energie uit de buitenlucht halen om te voorzien in de vraag naar verwarming en warm water van 60°C. Desgewenst kan het systeem ook koelen, zodat het comfort ook op warme dagen gegarandeerd blijft. Dit alles zonder een  gas aansluiting of een elektrische naverwarming.

Ecodan Hybride

Het Hybride Ecodan-systeem combineert de voordelen van een CV-ketel en de Ecodan-warmtepomp. alleen op de extra koude dagen of wanneer er veel vraag is naar sanitairwarmwater zal het gekoppelde CV-systeem bijspringen. Het grootste gedeelte van het jaar zal de Ecodan-warmtepomp met een gunstig rendement in de vraag naar verwarming en sanitairwarmwater kunnen voorzien. Desgewenst kan het systeem ook koelen, zodat het comfort ook op warme dagen gegarandeerd blijft. 

Ecodan Cascade

Wanneer er een grote verwarmingsvraag bestaat, is het mogelijk om meerdere Ecodan-systemen in cascade op te stellen. Naast de grotere verwarmingscapaciteit biedt het cascade-systeem het voordeel dat de capaciteitsvraag over meerdere warmtepomp-systemen verdeeld wordt. Waardoor ieder afzonderlijk systeem op een optimaal rendement kan werken. Het cascade-systeem kan het hele jaar door voorzien in de vraag naar warm en sanitairwarmwater van 60°C. Desgewenst kan het systeem ook koelen, zodat het comfort ook op warme dagen blijft gegarandeerd.